Σχετικά με εμάς

Η JusticeMusic Κοιν.Σ.Επ, είναι η πρώτη Κοινωνική επιχείρηση στην Ελλάδα,  αποτελούμενη από τυφλούς  επαγγελματίες μουσικούς και  ασχολείται με την πρόσβαση των καλλιτεχνών με οπτική αναπηρία  στην τέχνη της μουσικής.

Σκοπός της JusticeMusic είναι η  δημιουργία ενός  συμπεριληπτικού  πλαισίου  που θα στεγάσει όλους και όλες όσοι ονειρεύονται ή ασχολούνται ήδη με το τραγούδι, το στίχο, τη σύνθεση, την τεχνολογία γύρω από τη μουσική κ.α.

Οι άνθρωποι πίσω από την JusticeMusic γνωρίζουν, ως τυφλά άτομα,  στην πράξη  τις ανάγκες των τυφλών μουσικών και για αυτό το λόγο,  επιδιώκουν την  ισότιμη  συμμετοχή όλων στα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Για να το πετύχουν αυτό,  δημιουργούν καινοτομώντας καθώς χρησιμοποιούν απόλυτα προσβάσιμα εργαλεία και τεχνολογικά μέσα,  που δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται από events που θα τα τρέχουν εξ ολοκλήρου τυφλοί επαγγελματίες, ως παραγωγές και εκπαιδεύσεις νέων τυφλών μουσικών.

Στην Justice κάνουμε την μουσική προσβάσιμη και ανοιχτή σε όλους και καλούμε όλους να συνυπάρξουμε στο μαγικό ταξίδι της δημιουργίας και της ελεύθερης έκφρασης.

Η Ομάδα μας
justice music Nektarios Mallas

Νεκτάριος Μαλλάς

Ο Νεκτάριος γεννήθηκε ολικά τυφλός στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής το 1971.

Πήγε στο ειδικό δημοτικό σχολείο της σχολής τυφλών Θεσσαλονίκης και αργότερα στο πρώτο γενικό γυμνάσιο και λύκειο.

Κατόπιν σπούδασε με υποτροφία διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων με εξειδίκευση στα δίκτυα (computer information systems and system administration) στο Πανεπιστήμιο της πολιτείας της Νέας Υόρκης (City University of New York).

 

Η αγάπη και η ενασχόληση του με τη μουσική, ξεκινούν σε πολύ μικρή ηλικία. Σπούδασε κλασικό πιάνο και ανώτερα θεωρητικά μαθήματα στο κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια μουσικής τεχνολογίας και επεξεργασίας ήχου.

 

Ήταν μόλις 16 ετών όταν έκανε τα πρώτα, επαγγελματικά του βήματα στη μουσική και το τραγούδι συνεργαζόμενος με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Κώστας Καλδάρας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ο Κώστας Παπαδόπουλος, ο Τάκης Μπίνης και άλλοι, ενώ στο διάστημα των σπουδών του στις ΗΠΑ, είχε την ευκαιρία να γνωριστεί και να συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες της μέσης Ανατολής και της jazz μουσικής σκηνής.

Το 2003 συμμετέχει στο φεστιβάλ Τσιτσάνια στα Τρίκαλα και κερδίζει τα τρία πρώτα βραβεία Ερμηνείας,  Σύνθεσης και Στίχου.  Από το 2010 ασχολείται με τη μουσική του δρόμου (streetart) μαζί με άλλους καλλιτέχνες αλλά και μόνος βάζοντας την προσωπική του σφραγίδα σε αυτό το είδος τέχνης.

 

Μέσα από το εγχείρημα αυτό,  γνωρίζετε και αλληλοεπιδρά με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Σωκράτης Μάλαμας,  ο Γιάννης Βαρδής κ.α.

Μετά και από τις παροτρύνσεις πολλών από τους εν λόγω καλλιτέχνες, οδηγήθηκε στην απόφαση να συμμετάσχει στην τηλεοπτική εκπομπή the Voice of Greece II όπου μετά από ένα χρόνο τηλεοπτικών εμφανίσεων καταλαμβάνει την τρίτη θέση.  Στη συνέχεια συνεργάζεται με τραγουδιστές όπως η Μελίνα Ασλανίδου, ο Χρήστος Δάντης,  ο Αντώνης Ρέμος και η Δέσποινα Βανδή.

 

Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει ήδη δύο προσωπικές δισκογραφικές δουλειές δικής του επιμέλειας και παραγωγής.  Η πρώτη με επανεκτελέσεις γνωστών λαϊκών τραγουδιών κυκλοφόρησε από το περιοδικό «Πίστα» το 2003 και η ποιο πρόσφατη,  με νέα τραγούδια το 2017 από τη MinosEMI με τίτλο «Ακου ζωή».

 

Παράλληλα με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, ο Νεκτάριος έχει εργαστεί ως ηχολήπτης και μουσικός παραγωγός σε διάφορα studio ηχογραφήσεων στην Ελλάδα και την Αμερική και ως σύμβουλος τεχνολογίας και προσβασιμότητας για τυφλά άτομα, σε πολλά προγράμματα του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Ασχολήθηκε ενεργά με την τεχνολογία και την προσβασιμότητα συμμετέχοντας σε πολλές εθελοντικές δράσεις και επαγγελματικά συνέδρια.

Το 2003 ως εκπρόσωπος του Πανελληνίου συνδέσμου τυφλών, έλαβε μέρος στο συνέδριο τεχνολογίας του Daisy Consortium με θέμα τις προσβάσιμες βιβλιοθήκες για άτομα με οπτική αναπηρία. Συμμετείχε επίσης στην επιτροπή του Υπουργείου παιδείας για τη μεταγραφή μουσικών συγγραμμάτων στη γραφή Braille.

Έχει επίσης διδάξει εθελοντικά ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προσβάσιμη τεχνολογία στη σχολή τυφλών της Θεσσαλονίκης αλλά και σε προγράμματα προσχολικής ηλικίας στην Νέα Υόρκη.

 

Είναι κάτοχος επίσημης κρατικής άδειας τηλεπικοινωνιών και συμμετέχει εθελοντικά σε ομάδες διάσωσης για φυσικές καταστροφές.

 

Τα τελευταία χρόνια διατηρεί ένα προσωπικό studio στο οποίο Ηχογραφεί και επεξεργάζεται νέες δημιουργίες δικές του αλλά και άλλων καλλιτεχνών.

justice music Mariana Xenaki

Μαριάνα Ξενάκη

Η Μαριάνα γεννήθηκε το 1993 στο Αιγάλεω Αττικής και είναι ολικά τυφλή από την ηλικία των τριών ετών.

 

Φοίτησε σε γενικό σχολείο τόσο στο δημοτικό όσο και στο γυμνάσιο και το λύκειο με πρόγραμμα παράλληλης στήριξής μαθητή και αργότερα σπούδασε ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Παράλληλα με τις σπουδές της εργάστηκε ως τυφλή ξεναγός στο διαδραστικό δρώμενο DialogInTheDark για τέσσερα χρόνια.


Ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία. Παρακολούθησε μαθήματα τζουρά και πιάνου από την ηλικία των δώδεκα ετών και αργότερα εργάστηκε ως τραγουδίστρια σε διάφορες μουσικές σκηνές με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Επιπλέον παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με τους Πέννυ Ρίζου και Γεώργιο Σαμαρτζή και συμμετείχε σε πολυάριθμα σεμινάρια και χορωδίες παραδοσιακής μουσικής.

Είναι απόφοιτος του εργαστηρίου παραδοσιακού τραγουδιού βυζαντινής μουσικής και λαογραφίας του Χρόνη Αηδονίδη και μέλος που πανελληνίου συλλόγου ψαλτριών Ελλάδος.

Αυτή τη στιγμή σπουδάζει κλασική αρμονία και ανώτερα θεωρητικά μαθήματα στο μουσικό ωδείο MusicHub. Έχει επίσης παρουσία σε διάφορες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές όπως «Το αλάτι της γης» με την Κατερίνα Παπαδοπούλου,  το αφιέρωμα στους νέους καλλιτέχνες του Μεγάρου μουσικής Αθηνών με τον Σωκράτη Σινόπουλο καθώς και πολλά άλλα. 

 

Είναι ιδρυτικό μέλος της Black Light και διαμένει στη Δάφνη Αττικής. 

 

Ταυτόχρονα με την καλλιτεχνική της δραστηριότητα έχει εργαστεί εθελοντικά σε διάφορες κοινωφελείς δράσεις όπως η οργάνωση Nosotros μέσω της οποίας παρέδιδε δωρεάν μαθήματα γραφής Braille όπως επίσης και ως βοηθός προπονητή στην Ελληνική Εταιρεία Θεραπευτικής Ιππασίας καθώς είναι αθλήτρια του Παρ ολυμπιακού αθλήματος της ιππικής δεξιοτεχνίας και της υπερπήδησης εμποδίων.

justice music Flora Malla

Φλώρα Μαλλά

Η Φλώρα, γεννήθηκε το 1997 από τυφλούς γονείς στην Νέα Υόρκη και σε μικρή ηλικία μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη.


Από πολύ νωρίς, έδειξε ιδιαίτερη αγάπη για την μουσική και τον ήχο, με αποτέλεσμα την φοίτηση της στο Μουσικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης.


Κατόπιν, έρχεται στην Αθήνα προκειμένου να σπουδάσει στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών με κατεύθυνση στον Τομέα Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικοπαιδαγωγικής (IntergratedMaster).


Παράλληλα ξεκινά και τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι, συμμετέχοντας σε έντεχνα σχήματα στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στην Κύπρο.

Από την αρχή των σπουδών της παρακολουθεί τόσο μαθήματα φωνητικής και πιάνου,  όσο και πολυάριθμα σεμινάρια επάνω στο soundEngineering, εφόδια που την οδηγούν το 2022 να εντάσσεται στην «οικογένεια» των Sierra Studios (από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα με πάνω από 40 χρόνια ιστορίας). 

 

Εκεί, δίπλα σε σπουδαίους επαγγελματίες, ειδικεύεται στο Post Production, ιδίως στον χώρο των μεταγλωττίσεων δουλεύοντας σε καθημερινή βάση σε σειρές,  ταινίες, τηλεοπτικές παραγωγές, ντοκιμαντέρ κλπ.

 

Μέσα από την εμπειρία που έχει αποκτήσει,  αλλά και τις γνώσεις επάνω στα προσβάσιμα σε τυφλούς επαγγελματίες εργαλεία, οραματίζεται να συνεισφέρει από την πλευρά της έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προδιαγραφές ώστε να αξιοποιηθούν άτομα με σπουδές και γνώσεις επάνω στο αντικείμενο της μουσικής και της τεχνολογίας, που αποκλείονται συνήθως από την αγορά εργασίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο